Новини
В Україні стартували продажі Kia ProCEED за ціною 25 000 Євро

В Україні стартували продажі Kia ProCEED за ціною 25 000 Євро

2019-07-29

В Україну прибула перша лімітована партія унікальної моделі Kia ProCEED з кузовом Shooting Brake. Ефектний автомобіль, що поєднує самобутній дизайн, властивий спортивним авто, з практичністю універсалу, пропонується у версії GT-Line за ціною 25 000 Євро.

 

Родина Kia CEED третього покоління, представлена в Україні, отримала довгоочікуване поповнення. Ним став ефектний Shooting Brake з індивідуальним ім'ям ProCEED, динамічний автомобіль зі спортивним духом і практичністю універсалу, покликаний замінити тридверний хетчбек pro_cee'd попереднього покоління. Вартість автомобіля в версії GT-Line (Джі-Ті Лайн) на ринку України складає 25 000 Євро*.

 

Shooting Brake – класичний кузов, початково призначений для перевезення мисливців, їх зброї, екіпіровки, а у разі успіху – ще й здобичі. З роками Shooting Brake стали називати тридверні універсали, створені на базі купе. У наш час цей тип кузова було в черговий раз переосмислено дизайнерами, а ім'я Shooting Brake стали давати купе-подібним універсалам зі стрімким екстер'єром і динамічним характером.

 

 

Дизайн

 

Бренд Kia активно сперечається за місце на високо конкурентному європейському ринку, де практично безроздільно панують європейські виробники-мастодонти. Для того, щоб потіснити визнаних лідерів, Kia пропонує ринку унікальні «нішеві» моделі, що знаходяться на перетині різних класів. Kia ProCEED – саме з таких.

 

Маркетингові дослідження показали, що покупці стали більш практичними і, обираючи між практичним і ефектним автомобілем, скоріш за все віддадуть перевагу першому. Але чому б практичному авто, наприклад універсалу, не бути емоційним і стильним? Розсудивши так, дизайнери франкфуртської студії Kia створили ProCEED – унікальний спортивний універсал в стилі Shooting Brake, що прийшов на зміну тридверному хетчу pro_cee'd.

 

Новий ProCEED нижче і довше, ніж 5-дверний хетчбек CEED або універсал Sportswagon. Автомобіль, зобов'язаний своїм дизайном Kia Proceed Concept 2017, отримав силует з динамічним нахилом даху та індивідуальним оформленням задньої частини. Також відрізняється і вигляд переднього бампера, а також повністю світлодіодних фар головного світла.

 

 

Маючи довжину 4605 мм, що на 5 мм більше, ніж у CEED Sportswagon, передній звис ProCEED також є довшим і становить 885 мм. При висоті 1422 мм новинка на 43 мм нижча, ніж універсал SW, при цьому дорожній просвіт на догоду керованості і аеродинаміці зменшено на 5 мм і становить 135 мм. Створений на тій самій платформі K2, що і інші модифікації CEED, Shooting Brake має подібну довжину колісної бази – 2650 мм.

 

В Україні Kia ProCEED представлений у версії GT-Line (Джі-Ті Лайн), що передбачає комплектацію 17-дюймовими легкосплавними дисками, а також можливістю замовити 18-дюймові диски в якості опції.

 

 

Простір і практичність універсалу в спортивному кузові

 

Салон ProCEED настільки ж просторий, практичний і ергономічний, як і у звичайного CEED, однак оснащення, властиве версії GT-Line, а також багата комплектація, ставлять Kia ProCEED на щабель вище будь-якої іншої модифікації CEED.

 

Нова горизонтальна панель приладів візуально робить салон більш широким, високоякісні приємні на дотик матеріали, чудові сидіння з розвиненою бічною підтримкою, оздоблені алькантарою, метал в оформленні – ось чим приваблює власника ProCEED.

 

8-дюймова «плаваюча» сенсорна інформаційно-розважальна система знаходиться в центрі панелі приладів, тоді як управління аудіосистемою і кліматичною установкою розташовані нижче. Центральну консоль дещо розгорнуто в бік водія для зручності використання під час руху. Звичайно ж, мультимедійна система дозволяє підключати смартфони з операційними системами Android і iOS.

 

Звична сіра оббивка даху CEED і Sportswagon поступилася місцем чорній тканини, оздоблення сидінь і верхня частина приладової панелі мають контрастну прострочку. Авто комплектується D-подібним кермом з металевими підрульовими пелюстками. Комфорт забезпечують двозонний клімат-контроль, обігрів керма, а також всіх сидінь.

 

 

ProCEED пропонує більше місця для багажу і пасажирів, ніж більшість інших авто зі спортивним характером. Обсяг його багажного відділення складає 594 літри (VDA), що вдвічі більше, ніж у 5-дверного хетчбека CEED. Задні сидіння складаються у пропорції 40:20:40. Якщо сидіння складені, підлога багажного відділення стає рівною. Автомобілі, що поставляються в Україну, оснащені системою автоматичного відкривання багажника Smart Power Tailgate, а також засобами фіксації вантажу з рейлинговой системою.

 

Плавність ходу і керованість

 

KIA ProCEED спроектовано і вироблено спеціально для європейських доріг і з урахуванням смаків європейських водіїв. Для Європи, більше, ніж для будь-якого іншого регіону, характерна різноманітність умов дорожнього руху: високошвидкісні автомагістралі, звивисті гірські маршрути, перевантажені транспортом ділові райони міст і непередбачувані вузькі заміські дороги. ProCEED створений для динамічного і комфортного руху всіма типами доріг.

 

Маючи аналогічну систему підвіски, що і у хетчбека/універсала CEED (МакФерсон попереду і багатоважільна конструкція позаду), ProCEED отримав індивідуальні налаштування, що забезпечують швидкі реакції на команди водія, комфорт і стабільність під час руху на високій швидкості. До речі, хорошим «манерам» під час руху ProCEED навчив Альберт Бірман, голова Департаменту випробувань і розробки потужних автомобілів концерну Hyundai-Kia.

 

Двигуни і трансмісія

 

В Європі для моделі ProCEED GT-Line доступні на вибір три двигуни. Лінійку бензинових відкриває літровий двигун T-GDi (турбодвигун з системою прямого вприскування бензину), що видає 120 к.с. і крутний момент 172 Нм. Найпотужнішим двигуном для версії GT Line є новий 1,4-літровий силовий агрегат T-GDi «Kappa», який має потужність 140 к.с. і крутний момент 242 Нм в широкому діапазоні від 1500 до 3200 об/хв. Саме таким силовим агрегатом, що працює в парі з роботизованою 7-ступінчастою коробкою передач з двома зчепленнями, на даний момент комплектується ProCEED для ринку України.

 

Технології та безпеку

 

Як і у випадку з новим CEED, сучасні технології комунікації є однією з ключових рис характеру ProCEED.

 

«Плаваюча» інформаційно-розважальна система з 8-дюймовим сенсорним дисплеєм може синхронізуватися зі смартфонами завдяки протоколам Apple CarPlay ™ (для версії iPhone 5 і вище) і Android Auto ™ (для телефонів з системою Android версії 5.0 (Lollipop) або вище). За якісний звук відповідає аудіосистема JBL Premium з технологією відновлення звуку Clari-Fi. До того ж, зарядити гаджет, який підтримує бездротову зарядку, можна за допомогою індукційного зарядного пристрою, інтегрованого в поличку біля основи центральної консолі.

 

Що стосується безпеки, то окрім шести стандартних подушок безпеки і посиленої конструкції кузова, традиційно створеної з широким використанням високоміцної сталі, прогресивні технології допомоги водіям зменшують ризик зіткнень. Перелік оснащення Kia ProCEED включає антиблокувальну систему гальм і систему динамічної електронної стабілізації, систему утримання автомобіля в смузі руху (LKA), систему запобігання фронтальних зіткнень (FCA), функцію автоматичного перемикання фар дальнього світла, адаптивний круїз-контроль, здатний підтримувати відстань до автомобіля, що рухається попереду на швидкостях від 0 до 180 км/год.

 

*Ціни і сума вигоди включаючи ПДВ станом на 29.07.2019 р. Розрахунки в гривні за курсом, зазначеним на сайті www.kia.сом/ua в день виписки рахунку-фактури.