Новини
Кросовер Telluride – найбільший кросовер від КІА

Кросовер Telluride – найбільший кросовер від КІА

2019-01-15

Створено в Америці і для Америки: дизайн розроблявся в каліфорнійському дизайн-центрі, виробляти Telluride будуть в Вест-Пойнті, штат Джорджія. Суть моделі в словах «великий і сміливий». Великий потенціал для пригод: «Їдь куди заманеться, роби що завгодно».

Довжина 5001 мм, ширина - 1989, висота (без рейлінгів / з рейлінгами) - 1750/1760, колісна база - 2901. Кліренс варіюється в межах 200-203 мм.

Спереду McPherson, ззаду багатоважільна, повний привід з муфтою, бензиновий атмосферний двигун V6 3.8 (295 к.с., 355 Н • м) з восьмиступінчатим «автоматом».

У водія є вибір з чотирьох основних режимів руху - Smart, Eco, Sport, Comfort. При з'їзді з асфальту можуть стати в нагоді два додаткових - Snow і AWD Lock. У «Smart» і «Eco» Telluride на 100% передньопривідний. В «Comfort» і «Snow» тяга між передом і задом розподіляється в пропорції 80: 20%, а в «Sport» - 65: 35%. «Блокування» рівномірно роздає потужність між осями.

За безпеку відповідають сім подушок, система автогальмування, моніторинг сліпих зон і рядності руху, камери кругового огляду та інші системи. В базовій комплектації - п'ять USB-портів, але можна замовити шостий, щоб було по два роз'єми на кожному ряду. Опціонально доступні проекційний дисплей, 630-ватна «музика» Harman Kardon з десятьма динаміками, функція Driver Talk (зв'язок водія з пасажирами через мікрофон), «тихий режим» з відключенням аудіо на окремих рядах і так далі.

Дата початку продажів і ціни не оголошені, але ясно, що на ринку США Telluride з'явиться навесні або влітку 2019. Інформація щодо поставок даної моделі в Україну, на даний момент відсутня.