Новини
Компанія KIA запустила в роботу свій індійський завод

Компанія KIA запустила в роботу свій індійський завод

2019-12-09

Завод займає територію в 2,16 км² і може випускати до 300 000 машин в рік. Разом із постачальниками компонентів, нове підприємство створило більше 12 000 робочих місць в регіоні.

 

Наприкінці минулого тижня компанія Kia Motors офіційно відкрила свій перший завод в Індії, в районі Анантапур штату Андхра-Прадеш. Підприємство обійшлося в $ 1,1 млрд і було зведено всього за два роки. Разом з підтримкою партнерів, інвестиції Kia в індійський проект склали два мільярди доларів.

 

Завод в Анантапур оснащений 450 роботами. Він не єдиний, де налагоджений випуск Селтоса: ще модель збирають в Південній Кореї та Китаї. Але підприємство в штаті Андхра-Прадеш буде не тільки забезпечувати потреби індійського ринку. Планується і експорт.

 

Первістком на конвеєрі став компактний кросовер Kia Seltos. З серпня по листопад 2019 року індійці купили 40 649 Селтосов, так що локалізація паркетника лише зміцнить популярність автомобіля, з яким марка почала освоювати новий для себе ринок. У 2020 році компанію Селтосу в місцевих цехах складуть мінівен і субкомпактний кросовер.

 

В Індії у Селтоса є бензиновий мотор Smartstream G1.5 (115 к.с., 144 Н • м) і дизель 1.5 CRDi VGT (115 к.с.), з шестиступінчастою "механікою". Версії з автоматом відрізняються: бензиновій відведено варіатор IVT, а дизелю - шестиступеневий «автомат». Ще запропонований турбомотор Smartstream G1.4 T-GDi (140 к.с., 242 Н • м) з шестиступінчастою "механікою" або семиступінчастим "роботом".