Новини
Компанія KIA покаже в Лас-Вегасі «емоційне водіння»

Компанія KIA покаже в Лас-Вегасі «емоційне водіння»

2018-12-21

У січні нинішнього року у KIA на шоу CES був концептуальний електрокар Niro EV. Новий Soul EV планується показати на виставці в 2019-м, проте вся увага буде зосереджена на передових технологіях, а не конкретні моделі.

Інтерактивна виставка Space of Emotive Driving («Простір емоційного водіння») присвячена майбутньому, в якому використання автопілота стало нормою. Пріоритет, на думку авторів концепції, буде віддаватися сприйняттю і переживанню людини під час поїздки, та щоб відчуття при пересуванні були «більш радісними», створена «перша в світі» система R.E.A.D. (Real-time Emotion Adaptive Driving).

За задумкою, вона в реальному часі адаптує простір салону до емоційного стану пасажира. Побудувати таку систему компанії KIA допомогли дослідники Массачусетського технологічного інституту. У всій красі R.E.A.D. постане восьмого січня на виставці електроніки CES в Лас-Вегасі. Компанія буде регулярно проводити на стенді 15-хвилинні тури для «більш глибокого розуміння нових технологій». Штучний інтелект «за біосигналами» аналізує емоційний стан водія, а потім підлаштовує навколишнє середовище, «змінюючи умови, пов'язані з почуттями людини в салоні». В результаті буде «більш радісно» і ніяк інакше.

Глава відділу досліджень Альберт Бірманн пояснює: «Ми об'єднали передові технології управління транспортним засобом і розпізнавання емоцій, забезпечивши безперервний зв'язок між водієм і машиною через невисловлене мову емоційних почуттів. Тим самим ми зробили простір орієнтованим на людські почуття в реальному часі ».